Kategorier
Flytt

Tunga lyft kräver specialteknik

Det är så lätt att skada sig. Tunga lyft är en sådan fallgrop där många tänker att de är tillräckligt starka för att lyfta hur som helst, men det krävs mer.

Vad behöver ni ha flyttat? När det är för tungt så är det bättre att lämna över de tunga lyften till experter på flytt och lyft, som Flytteliten. Det finns så många sätt att flytta säkert på, och det är alltid bättre att låta någon som har de rätta redskapen och de rätta teknikerna ta hand om det.

Känsliga men tunga industrimaskiner, utflyttning av ett helt kontor eller till och med omplacering av ett kassaskåp kan verkligen få vem som helst att slita håret av huvudet. Men inte experterna. Det är ett riskfyllt jobb, som görs bäst av sådana med erfarenhet. Då minskar chanserna för att någon blir skadad.

Säkerhet kring tunga lyft

Det kanske inte verkar som en så stor sak att flytta runt på tunga grejer, men det är farligare än man kan tro. Speciellt om det är många människor på plats, eller om det är trånga ytor att röra sig på. Ett tungt föremål på hjul kan lätt klämma fast en människa och orsaka stora skador på fastigheten.

Och när det är dags att ta sig an en trappa så är det lätt att allt går fel. En sak som gör tunga lyft säkrare är god kommunikation. Prata hela tiden om hur det går för alla, om hinder och svårigheter som kommer längs vägen och se till att vara uppmärksam. Ta det säkra före det osäkra, tänk ut en lösning innan problemet uppstår.