Kategorier
Flytt

Viktigt med planeringen vid en företagsflytt

Att flytta ett kontor eller företag till en annan lokal är inte som en vanlig flytt. Med rätt förberedelser och planering blir flytten lyckad och man minskar störningar i verksamheten.

För att företagsflytten ska blir lyckad och inte störa det arbete som bedrivs i verksamheten för mycket, är det viktigt att man både planerar och organiserar flytten ordentligt. Det behövs exempelvis en plan för packning, demontering av vissa möbler, lastning, transport, städning, lossning, uppackning och montering.

Men det är också viktigt att både telefon och internet fungerar med en gång på den nya adressen, liksom elabonnemang, larm och post. En företagsflytt måste alltid anpassas efter den verksamhet som bedrivs och själva flytten måste ske på passande tider och på ett sådant sätt som är bäst för verksamheten.

Välj en erfaren flyttfirma

En företagsflytt gör man inte själv utan man tar hjälp av en erfaren flyttfirma specialiserade på företagsflytt. De förstår vikten av en anpassad och välplanerad flytt och nödvändigheten av att så snabbt som möjligt vara igång igen i de nya lokalerna. Många flyttfirmor erbjuder helhetslösningar där de också ansvarar för packning, demontering, uppackning och montering av möbler på det nya kontoret.

Vill man ha hjälp med en företagsflytt i Malmö är det bra att först vända sig till ett par olika flyttfirmor för att jämföra tjänster och pris. Men det är viktigt att även be om referenser och ringa upp dessa och fråga om de var nöjda med flytten, och om det var något som kanske kunde ha skötts bättre?