Kategorier
Flytt

Företag specialiserade på tunga lyft

Man ska helst inte manuellt lyfta föremål som väger mer än 25 kilo. Det finns också gods som man omöjligt kan lyfta för hand, varken själv eller med hjälp av andra. Då måste man ta till olika hjälpmedel.

Tunga och monotona lyft sliter en hel del på kroppen och det är inte ovanligt med förslitningsskador hos de som lyfter mycket på jobbet. Även ett felaktigt lyft kan leda till skador som ibland också blir bestående. Därför ska man helst använda olika hjälpmedel vid lyft, eller ta hjälp av ett företag som är specialiserat på tunga lyft.
Som privatpersoner anlitar vi ofta en flyttfirma när vi behöver hjälp med tunga flyttkartonger och möbler, men man kan även anlita bärhjälp eller tunghantering till annat. Det kan exempelvis vara att få byggmaterial på plats eller för att lyfta bort en gammal oljepanna.

Kostnadsfri besiktning på plats

Det är väldigt vanligt med tunga lyft inom industri- och byggsektorn. Det kan röra sig om stora glaspartier som behöver komma på plats eller nytt takmaterial. Kanske har man byggt nya industrilokaler och ska placera ut tunga maskiner. Tack och lov finns det särskilda företag som är specialiserade på tunghantering. Innan lyftet utförs kommer de ut på plats för att göra en kostnadsfri besiktning och bedöma hur lyftet bäst ska utföras för att sedan lämna en offert. Lyftet anpassas alltid efter det specifika behovet och utförs med hjälp av någon slags kran eller truck. Ofta kan man också även få hjälp med transport och magasinering.