Wellådor är kartonger tillverkade av wellpapp. De finns i många olika storlekar och varianter. De finns också med olika många lager, 1-lagers, 2-lagers, 3-lagers och så vidare. Många större företag kan skräddarsy din wellåda precis efter dina behov, med rätt antal lager, rätt storlek och till om med fack inuti lådan om du önskar det. Wellådor är ofta kartongfärgade men kan även köpas vita.

Produktfördelar med en wellåda

En fördel med wellådor är att på många ställen har du möjlighet att välja pallanpassade lådor för att packa optimalt antal per pall. Wellådor är också miljövänliga eftersom wellpapp är återvinningsbart. Wellådor kan också förses med tryck – då behöver du kontakta ett företag som kan utföra detta åt dig.

Användning

Wellådor används som skydd för olika typer av gods under transport. Man kan också använda wellådor som en förpackning som fungerar som ett marknadsföringsverktyg – om du till exempel har valt att trycka ditt företags logotyp på wellådan. Tack vare wellådans goda egenskaper kan du optimera transport och lagring. Wellådan fungerar alldeles utmärkt som flyttkartong. När du ska flytta är det viktigt att du packar dina tillhörigheter väl så att de inte skadas vid transporten. Använd gärna något skyddsmaterial i förpackningen som skyddar från stötar. Wellådor fungerar också bra för lagring i till exempel lagerutrymmen eller källare. Wellådan fungerar också bra för att packa varor om du till exempel har en e-handelsbutik och säljer mycket varor på nätet. Då behöver du kunna packa dina varor ordentligt så de inte skadas vid transporten – och du får en missnöjd kund som resultat. Wellådan har mycket goda egenskaper för att lämpa sig väl för frakt av varor. Wellådan fungerar också bra för dig som privat ska skicka paket till exempel presenter när någon fyller år. Kom ihåg att köpa tillräckligt med porto eftersom det kan krävas en del porto när man skickar större och tyngre saker.

WellådaWellådor i handeln

Wellådor kan köpas i de flesta pappersbutiker, hobbyhandlare och butiker med kontorsmaterial. Ofta finns det standardlådor i dessa butiker men om du vill ha lite fler varianter att välja på eller specialanpassade lådor behöver du vända dig till en lite större handlare eller grossist som kan möta dina önskemål. Måtten brukar anges i innermått mm, längd x bredd x höjd. Här följer ett exempel på hur en specifikation för en låda kan se ut: WELLÅDA 200x150x150 3mm BB 0201 25/1600.