Det finns en mängd olika typer av emballage men gemensamt är att man använder emballage för att förpacka eller slå in olika typer av föremål eller varor. Emballage används ofta inom till exempel e-handel för att förpacka och slå in varor som ska skickas med posten. Ibland rör det sig om mer ömtåliga föremål där valet av emballage är väldigt viktigt, för att varan inte ska skadas och kunden bli besviken.

Olika typer av emballage

Det finns en rad olika slags emballage. En vanlig form är kartonger. Dessa är ofta gjorda av kartong och är enkla att använda för att skicka till exempel böcker. Ofta behöver man själv försluta kartongen med tejp eller liknande. En annan typ av emballage är inslagspapper eller omslagspapper som det också kallas och det finns i en mängd olika varianter.

Det finns allt från billigare mer lågkvalitativt papper till finare papper som kan användas för att slå in presenter och annat som behöver ha ett vackert utseende.

Det lite finare pappret kan man ofta behöva betala lite mer för. Ofta använder man omslagspapper för att vira in olika varor eller föremål och på det sättet kan man skydda föremålet. Detta är ett enkelt och relativt billigt sätt att förpacka, men det ger inte alltid ett proffsigt intryck. En annan typ av emballage är kartonglådor.

Dessa behöver ha ett lock eller på annat sätt förslutas för att man ska kunna skicka varor med posten i dem. När man skickar varor eller föremål med posten är det viktigt att man förpackar väl och det är en god idé att använda någon typ av skyddsmaterial, som bubbelplast eller annat för att skydda föremålet. Att använda detta gör att föremålet blir mindre känsligt för stötar under transporten.

Emballage finns att köpa i de flesta mer välsorterade hobbybutikerna och butiker för kontoret. Det finns också butiker som specialiserat sig på emballage. Ofta kan man få ner priset ganska rejält om man köper in lite större mängder. Så det kan vara en god idé att köpa större kvantiteter när man väl köper för att på det sättet betala ett lägre relativt pris. Betalar du dessutom lite mer kan du ofta få ett emballage med bättre kvalitet. Det är inte särskilt roligt att slå in en vara eller ett föremål i tron att emballaget kommer att skydda varan eller föremålet, och att sedan upptäcka att så var inte fallet på grund av dålig kvalitet på emballaget.