Med sträckfilm kan man hålla ihop olika föremål när man paketerar dem så att det håller sig ihop på ett ställe. Sträckfilm är också bra när man vill transportera olika saker i en lastbil och då kan man använda sig av sträckfilmen och plasta in lådorna med varandra så att de håller sig på ett ställe. Det är också bra med sträckfilm att plasta in en låda som verkligen behöver skydda sig ifrån vätskor eller andra grejer som kan förstöra innehållet av lådan. Det sträckfilmer oftast burkar vara gjord av är LDPE plast eller LLDPE plast, den plasten är väldigt flexibel.

Sträckfilm

När man har sträckt ut sträckfilmen så kommer den att vilja åka tillbaka till sin vanliga form. Då när den är på väg till sin vanliga form så brukar man oftast ha lindat plasten runt ett flertal lådor och då kommer plasten att sitta fast på lådorna och hålla dem i ett kompakt format. På det sättet kommer dina inlindade lådor att hålla sig tillsammans under transportens gång. Det som man kan använda sig av sträckfilm är att man kan linda in t ex sin säng om man ska flytta. För att lastbilsutrymmen inte är jätte rena av sig, så med ett lager sträckfilm så kommer sängen att hålla sig smuts- och repfri.

Sträckfilmer kan sträcka ut sig 100 – 400% från sin orginella form och på det sättet gör man att alla paket håller sig ihop. Det sträckfilmer kostar kan bero lite på hur breda de är och hur långa de är. När du letar efter sträckfilm så kan det stå: 15 my, 400 mm x 200 m. Det 15 my betyder är tjockleken i mikrometer. Då blir sträckfilmen 15 mikrometer tjock och 40 centimeter bred och 200 meter lång. Det en sådan sträckfilm brukar kosta är ungefär 100 – 150 kr beroende på vart du köper den och om du får köpa dem var för sig eller om det är ett paket på tre stycken sträckfilmer som då kostar 300 – 400 kr. Det finns såklart sträckfilmer som kostar mindre men då är de även mindre i bredden. Det finns sträckfilmer som är 10 cm på bredden och har 150 m i längden. De kan kosta mellan 30 och 50 kr. Men de är lite mer smidigare än de andra som är bredare och fungerar väldigt bra för mindre föremål och lådor.