Omslagspapper har de flesta kommit kontakt med någon gång och de flesta brukar ha några rullar hemma för att kunna slå in paket eller presenter. Omslagspapper finns i en mängd olika varianter, prisklasser, storlekar och för olika ändamål. Allt från enklare, ofta brunt, billigare omslagspapper som används en gång och sedan slängs och som man använder för att skydda en vara till finare, dyrare omslagspapper som man kan använda flera gånger och som man använder för att slå in presenter eller finare föremål som kräver en fin inpackning.

Olika typer av omslagspapper

Det finns en rad olika slags omslagspapper. Vanliga sorter är de i wellpapp så väl som de i glansigare papper. Omslagspapper finns i olika breddar och längder och de brukar säljas på rulle. Köper du lite större mängder kan du ofta få ner priset – så det kan vara en god idé att köpa på sig lite papper när man väl köper för att få det billigare. Rullarna med omslagspapper är när du köper rullen ofta inplastade för att skydda pappret. Var försiktig när du tar bort plasten så att du inte skadar ditt omslagspapper.

Omslagspapper för olika ändamål

Omslagspapper kan användas i många olika situationer och många olika platser. Det kan användas i hemmet för att slå in paket, varor eller presenter. Men det används också mycket på arbetsplatser där man av någon anledning behöver förpacka eller slå in en vara eller ett föremål. Omslagspapper kommer ofta väl till pass och det är bra att alltid ha omslagspapper hemma eller på lager. Omslagspapper används så väl på kontoret som i fabriksmiljöer. I fabriker kan man använda det för att slå in varor och skydda föremål som ska transporteras. Det är inte ovanligt att fabriker köper in riktigt stora mängder omslagspapper för att fylla de behov som finns.

Omslagspapper

Exempel på omslagspapper

Några exempel på omslagspapper är: grövre papper i wellpapp, glansigt papper, julpapper för att slå in julklappar, presentpapper för att slå in presenter och ”gammaldags” papper, ofta rött eller brunt, som man också kan använda för att slå in presenter eller varor.

Omslagspapper i handeln

Omslagspapper finns i de flesta lite mer välsorterade hobbybutikerna och även i butiker som säljer kontorsmaterial. Det brukar gå att hitta någon variant som passar ju ens egna önskemål och preferenser både vad gäller användningsområde och prisklass. Omslagspapper finns både i e-handeln på nätet men även i fysiska butiker.