Precis som med postpaket så finns det kuvert som kommer i alla möjliga former och utföranden. Kuvertpåsen är en av dessa, och kännetecknas av att ha en vadderad interiör. Den har därmed en skyddande egenskap för innehållet i påsen. Kuvertpåsar kan vara bra att ha tillhands, speciellt på kontor. Så se till att införskaffa en hel uppsättning av dem.

Kuvertpåsens uppbyggnad

kuvertpasarVadderingen av kuvertpåsen kan skilja sig åt. Men de vanligast förekommande materialen är kraftpapper, skumplast och bubbelplast. Kraftpapper kan liknas vid utspäd nyhetstryck, och för många är det rätt uppenbart vad de andra vadderingarna består av. Stötar kan tack vare vadderingen dämpas bättre under transport. Det finns till och med vissa vadderingar som utvidgas ju mer de hanteras under en leverans, just för att se till så att vaddering ger fullt stöd hela tiden. Kuvertpåsen finns i allt från vykortsstorlek till A4-format. Ska du till exempel skicka en DVD- eller CD-skiva kan skumvadd vara det bästa valet för en kuvertpåse.

Innan du väljer kuvertpåse behöver du mäta prylen eller prylarna som ska skickas iväg. Speciellt om kuvertet är på gränsen till att vara för stort för något i A4-format. Glöm inte att lägga till lite extra bredd och längd så att den verkligen får plats. Är du osäker på om ett kuvert verkligen håller måttet kan du alltid prova dig fram tills du hittat något som faller dig i smaken. Börja på en liten skala, och utöka sedan med större volymer. När du väl gjort ditt val så finns det gott om alternativ som kan anpassas antingen för privatpersoner eller företag om man kommer att skicka dessa kuvertpåsar ofta.

Användningsområden för kuvertpåsen

Utöver DVD:n och CD-skivor så använder många kuvertpåsar för att skicka foton, böcker, reklam och presenter. Var uppmärksam på att det inte är särskilt praktiskt att skicka ömtåligt material i denna påse, då det kan lätt kan gå sönder under transport. Som ömtåligt räknas glas, porslin och keramik. Dessa varor behöver lindas in omsorgsfullt med extra vaddering som tidningspapper och bubbelplast. Oftast behövs större och bredare paket för att de ska kunna levereras på ett säkert sätt.

Är det någon som fyller år? Då borde du även kunna hitta kuvertpåsar med metalliska skimrande färger som du skicka till födelsedagsbarnet. Antingen kan du hitta den på webben eller i en butik som säljer kontorsmaterial. De finns i fina färger som blått, silver, guld och rött. De är perfekta att skicka med post om du vill lägga lika mycket krut på innehållet som på själva paketet. För vem blir inte glad av att få lite fin post egentligen? Dessa kuvert är även perfekta att ha till reklamutskick.

Utöver postombud, kontorsbutiker och webbutiker så kan du även hitta kuvertpåsar hos lågpriskedjor, om du nu inte vill lägga ut alltför mycket pengar. Det som är speciellt positivt med webben är att det finns större möjlighet till att hitta kuvertpåsar med fin design eller annorlunda motiv, som du inte kommer att kunna hitta någon annanstans.